نهال انار دانه سیاه یاقوتی ارزشمند
محصول نهال انار دانه سیاه از قدیم الایان تا به الان به عنوان یاقوت قرمز شناخته شده است . شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که انار سیاه بدون هسته و بسیار لذیذ و خوشمزه می باشد. این نهال را میتوان از طریق پاجوش ها کشت کرد. یا اینکه با قلمه زنی و پیوند این عمل را انجام داد. نهال انار سیاه یک نهال تک دانه می باشد که ارتفاع آن حدود 5 الی 6 متر می رسد. این نهال برای مناطق گرمسیر بوده و در چنین مکانی عملکر خوبی دارد. برای برخی از نهال ها نور خوشید بسیار مضر می باشد ولی نهال انار دانه سیاه اینگونه نیست. اتفاقا برعکس این نهال در نور و گرما رشد خوبی داشته و بار دهی متناسبی را داراست .
نکات طلایی در رابطه با نهال انار دانه سیاه
با قاطعیت می توان گفت که نور خورشید و گرما عامل قوی و بسیار تاثیر گذار در رشد و نمو این نهال دارد. علاوه بر رشد و پرورش خود نهال بر روی باردهی و همچنین بر روی رسیدن و کال نبود محصول تاثیر فراوانی دارد. هر نهال نیاز سرمایی و گرمایی متناسب با خود را دارد . میتوان گفت که این نهال نیز تا 200 ساعت نیاز سرمایی دارد. این نیاز سرمایی حدود 200 درجه الی 500 درجه می باشد. این نهال به سرمای بیش ازمقدار ذکر شده نیاز ندارد.
شما در نظر داشته باشید که اگر این سرما به میزان زیاد باشد سبب به وجود آمدن خسارات زیادی می شود. پس باید به این موضوع توجه داشته باشید که نهال انار دانه سیاه را باید در تایم مناسب خود کاشت کنید تا شکوفه های آن دچار سرمای زمستان و بهاری نشوند.
ویژگی های نهال انار دانه سیاه
بهتر است بدانید این نهال در اواسط اردیبهشت یا اینکه در اوایل خرداد ماه صورت میگیرد. این نهال از جمله ارقام تجاری به حساب می آید. نهال انار بسیار پر بازده و پربار می باشد. نهال انار دانه سیاه یک رقم یومی و اصالتا برای کشور ایران می باشد. ذایننهال استقامت بالایی در مقابل گرما وسرما دارد . جزو نهال های مقاوم و مقروم به صرفه می باشد . محصول این نهال را میتوان در فصل پاییز برداشت کرد . شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید میزان باردهی این نهال در هر هکتار حدود 35 تن می باشد. این نهال از سال سوم کاشت شروع به باردهی میکند. وزن هر یک انار حدود 200 تا 500 گرم می باشد.
شرایط کاشت این این نهال
نهال برای رشد باید یکسری عوامل رعایت شوند. از جمله آن عوامل میتوان به گزینه های زیر اشاره کرد:
-
فاصله کاشت :
برای کاشت نهال انار دانه سیاه در ابتدا باید بستر سازی مناسب انجام گیرد. شما بر اساس اقلیم جغرافیایی و آب و هوای محیط خود که در آن زندگی میکنید نهال متناسب با موقعیت خود را انتخاب کنید. اگر در چنین مواردی دقت نداشته باشید قطعا دچار خسارات و زیان خواهید شد . پس از انتخاب نهال باید خاک باغ را زهکشی کرده و آنرا شخم بزنید. این کار برای این است که ریشه نهال در بافت مرده خاک قرار نگیرد و رشد خوبی داشته باشد . فاصله مناسب هر نهال از یکدیگر باید 4 در 4 باشد . رعایت فاصله نهال از یکدیگر باید در حد تناسب خود باشد. در غیر این صورت مشکلاتی را به بار خواهد آورد. این رقم از نهال را با رعایت فاصله مناسب می توانید در کنار نهال گردو، نهال انجیر یا هر نهال دیگری که می خواهید کشت کنید.
-
ارتفاع نهال از سطح دریا :
برای اینکه بتوانیم باغ خوبی داشته باشیم و سود آور باشد باید به نکات ریز و درشت توجه کنیم. ارتفاع نهال نیز یکی از همین موارد مهم می باشد. ارتفاع مناسب از سح دریا برای این نهال حدود 1700 متر بالا تر از سطح دریا می باشد.
آبیاری:
آبیاری از جمله نکات بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. در سال های اول کاشت آبیاری باید مداوم و دوره ای صورت گیرد تا نه کم باشد نه بیش از اندازه. اگر آبیاری به موقع صورت نگیرد نهال دچار خشکی و رو به نابودی می رود حتی در صورت آبدهی زیاد ریشه ها دچار تحلیل می شوند. آبیاری نهال انار دانه سیاه در هر فصل میزاتن مناسب خود را دارد. درفصل بهار هر دو هفته یکبار نهال باید آبیاری شود. در فصل تابستان و با وجود گرما و نور زیاد خورشید آبیاری باید هر هفته یا هر 10 روز یکبار صورت گیرد . در بحث آبیاری شما باید به نوع خاک و عوامل محیطی نیز دقت کنید سپس با متخصص کشاورز مشورت کرده تا بتوانید آبیاری مناسبی را در خور باغ خود انجام دهید.