نهال زرشک طلای سرخ اقلیم گرمسیر؛ هر آنچه باید در مورد نهال زرشک بدانید
از دیر باز تا به الان رنگ و بوی زرشک در غذاهای ایرانی غوغا به پا کرده است. زرشک به عنوان یک چاشنی لذیذ وبسیار خوشمزه در غذا ها به منظور طعم دهی و تزیین استفاده میشود و اغلب قابلیت درمانی هم دارد. نهال زرشک از جمله نهال های پر بار تجاری به شمار می رود به همین دلیل به زرشک، طلای سرخ نیز گفته میشود. کاشت انواع نهال زرشک به دلیل مقاوم بودن در شرایط اقلیمی مختلف دشوار نیست. بلکه بسیار راحت است. کاشت این نهال برای مصارف روزانه یا حتی مناسب درآمد زایی می باشد چون در سراسر کشور این به این نوع محصول نیاز است.
کاشت انواع نهال زرشک
نهال زرشک به دو صورت پیوندی و بذری کاشت میشود. هر کدام ویژگی خاص خود ر ا دارد. اگر قصد کاشت نهال زرشک را دارید در ابتدا با توجه به شرایط آب و هوایی و سنجش مواد معدنی خاک، نهال مناسب منطقه را با مشورت کارشناسان خبره انتخاب کرده سپس اقدام به کاشت کنید. در ادامه مطالب همراه ما باشید تا با اوصول و قواعد نحوه کاشت نهال زرشک به درستی آشنا شوید.
از انواع نهال زرشک میتوان به موارد زیر اشاره کر:
- نهال زرشک زود بازده
- نهال زرشک دیر بازده
- نهال زرشک پایه بلند
- نهال زرشک پایه کوتاه
- نهال زرشک زود گل
- نهال زرشک دیر گل
- نهال زرشک یکساله
- نهال زرشک دو ساله
- نهال زرشک سه ساله
آشنایی با ویژگی های بارز طلای سرخ(زرشک پفکی)
همانطورکه در مطالب بالا اشاره شد نهال زرشک دارای انواع مختلفی میباشد. اکثرا برگهای سبزی دارد و برخی از آنها برگهایشان خود به خود میریزند و به اصطلاح خزان ریز هم گفته میشود. از جمله نهال زرشک میتوان به نهال زرشک پوفکی اشاره کرد.
این نهال بصورت بوته های 1 الی 2 و 5/2 متری رشد می کند. این محصول به دلیل عملکرد فوالعاده ای که دارد جزو ارقام پرطرفدار بین باغداران و عموم مردم است. از دلایل محبوبیت نهال زرشک میتوان به 🙁 سازگاری بالا در محیط و آب و هوای مناسب) اشاره کرد.
این نهال ، مناسب کاشت در مناطق کم آب می باشد . یک نوع نهال تجاری و بسیار مقروم به صرفه برای صادرات است و قاطعانه میتوان گفت از بازار اقتصادی خوبی برخوردار است.
بذر این رقم به رنگ قرمز آتشین می باشد برای دیزایین و سرور غذا استفاده میشود و طعم ترش و ملسی همراه با بوی مطلوب و دلپذیری دارد. این رقم نسبتا قیمت مناسبی دارد و در مناطق گرمسیر و معتدل که خاک خشک و بی آبی دارند قابل رشد می باشد.
هر آنچه باید در مورد کاشت نهال زرشک بدانید
در ابتدا باید در محیط مورد نظر گودالی به عمق نیم الی یک متر – یا یک و نیم متر حفر کنیم با توجه به نوع خاک و مواد آلی موجود در آن، انواع کود های مناسب پوسیده را پس از کاشت به خاک اضافه می کنیم . متناسب با منطقه و آب و هوای موجود و نیاز نهال آبیاری مناسب و در صورت نیاز کود دهی متناسب با نیاز نهال باید صورت بگیرد. هر کدام از این حفره ها برای کاشت باید 3 الی 4 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند.
برای آبیاری اوصولی در سالهای اول کاشت معمولا هر هفت یا هشت روز و بعد از رشد و گذشت یک سال هر دوازده یا پانزده روز یکبار باید آبیاری شود.
زرشک به عنوان درمان دارویی
زرشک علاوه بر اینکه یک محصول سود اور و مثمر ثمر می باشد بلکه انواع خواص دارویی مهم هم دارد.
خاصیت دارویی انواع نهال زرشک
زرشک به تنهایی میتواند عملکرد بالقوه ای داشته باشد و برای انواع عفونت های گلو، عفونت های ادراری، مشکلات دستگاه گوارش ، ریه ها مفید و برای رفع اسهال اثر بخش باشد.
زرشک به عنوان یک داروی گیاهی قوی عمل میکند و میتواند جایگزین مناسبی برای آنتی باکتریال باشد. اگر گلو درد دارید یا اینکه به عفونتهای ریوی و… دچار هستید میتوانید زرشک را دم کرده و آنرا غرغره کنید. زیرا خواص موثری که در زرشک میتوان یافت آنتی بیوتیکی بودن آن است.
شاخه برگهای زرشک و حتی خود زرشک عملکرد به سزایی در کاهش عفونت های بدنی دارد. اگر در خانه بیماری دارید که مکرر تب میکند یا فشار خون بالایی دارد یا اینکه ضربان قلب منظمی ندارد یا ریتم ضربان بسیار تند یا بسیار کمی دارد میتوانید با استفاده از این محصول چنین مشکلات عفونی را رفع کنید. حتی میتوان به این مورد نیز اشاره کرد که برای از بین بردن رگهای واریسی بسیار موثر و مفید واقع میشود.
از جمله خواص دارویی زرشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از بین بردن کم اشتهایی یا بی اشتهایی
تنظیم کردن دستگاه گوارش
برطرف کردن سوء هاضمه
درمانی موثر برای زردی
درمان مناسب برای انواع مشکلات طحال
درمانی برای اسهال مزمن
سخن اخر
شما کاربران گرامی میتوانید بر اساس آب و هوای منطقه خود نهال مناسب زرشک خود را از سایت ما سفارش بدید و با کارشناسان خبره ما در ارتباط باشید تا برای هرس ،کاشت و آبیاری و هر آنچه که نیاز دارید تا درباره آن اطلاعات کسب کنید راهنمایی شوید.